A problémák orvoslásáért Pusztaföldváron

„A jövőt gyermekeinkkel építjük” – Komplex területi társadalmi aktivitás program a versenyképes Békés megyéért” elnevezésű projekt a közelmúltban ért véget. Pusztaföldváron a hátrányos helyzetű emberek életkészségeinek fejlesztése érdekében megvalósult programelemet Gyarmatiné Laduver Márta tanácsadó értékelte.

Hátrányos megkülönböztetés, a munkahelyi kapcsolatok, vagy a roma származás – többek között ezekről a témákról beszélgethettek a résztvevők a tíz alkalomból álló tanácsadás alkalmával.

– Köszönöm, hogy tanácsadóként részese lehettem a „A jövőt gyermekeinkkel építjük” elnevezésű projektnek, és azon belül a hátrányos helyzetű emberek alapvető életkészségeinek fejlesztésében. A programban tíz fővel együttműködve, az általuk felvett problémákban nyújtottam számukra segítséget, valamint tesztlapokat töltöttünk ki közösen, illetve szituációs játékok játszottunk – nyilatkozta Gyarmatiné Laduver Márta, aki elmondta azt is, a résztvevők kezdetben nehezen nyíltak meg felé, azonban a zárkózottság a játékokkal és a tesztekkel hamar feloldódott. A tanácsadó úgy gondolja, a tíz főnek segítséget nyújtott a problémák megoldásában, és életvezetési tanácsaival útmutatót adott nekik.

A komplex humánerőforrás-fejlesztési program hozzájárult az itt élők szemléletformálásához. Útmutatót adva nekik egy teljesebb élet felé.

a-problemak-orvoslasaert-pusztafoldvaron

Egészséghíradó

Egészséghiradó

Korábbi programok