Aerobikkal a jobb formáért

A tavalyi évben megvalósult “A jövőt gyermekeinkkel építjük.” – Komplex területi társadalmi aktivitás program a versenyképes Békés megyéért! című projekt, amely tanácsadásokkal, képzésekkel, egészségnapokkal, egészséges ételek előállításával, mentor programokkal és különböző sportprogramokkal, életmódklubokkal próbálták szemléletmód váltásra ösztönözni az itt élőket. A projekt részeként Életmódklub néven megvalósult programelemben vehetett részt az orosházi CSIKO-BOAT SE. A sportegyesületnél 5 alkalommal valósult meg Életmódklub, ahol a résztvevők térítés nélkül próbálhatták ki az aerobik alapjait.

Csiki Rebeka, az egyesület edzője nagyon örült a lehetőségnek:

~ Néhány hónappal ezelőtt én is részt vettem „A jövőt gyermekeinkkel építjük” elnevezésű pályázat egyik programjában, mint edző. Nyílt és ingyenes edzéseket tartottam felnőtteknek. Olyan órát tartottam az érdeklődőknek amilyeneket amúgy is az alakformáló óráim takarnak. Változó volt az órán résztvevő vendégek száma, de láthatóan a mozogni szerető emberek keménymagot alkottak ebben a programban is. Edzőként mindenképpen kedvező volt ez a lehetőség, hiszen sokan nem tudják, vagy tévesen ítélik meg az alakformáló órák lényegét és tartalmát, így azok a nők, akik esetleg az előítéleteik miatt nem próbálták ki eddig, az edzés ingyenessége miatt bátrabban kipróbálták azt és kellemesen csalódtak. Az új résztvevők közül sokan lettek az edzéseim állandó látogatói. Továbbá azért volt még nagyon kedvező lehetőség, mert azok a felnőttek is mozoghattak, akik az anyagi helyzetüket tekintve nem engedhetik meg maguknak, hogy kifizessenek egy bérletet. Ezen kívül a csoportos mozgás azért jó, mert együtt mindig jobb érzés küzdeni és elfáradni, motiválva ezzel egymást is. A hangulat is elképesztő jó volt, ami álltal ugyan fáradtan, de jókedvűen és boldogan távoztak az óráról.

Nagy örömmel vállaltam él és nagyon jó dolognak tartottam, hogy mozgassuk meg Orosházát. És azt gondolom a városra és az itt lakó emberekre is nagyon pozitívan hatott. – értékelte e programot az edző, aki bízik a folytatásban is.

aerobikkal-a-jobb-formaert

Egészséghíradó

Egészséghiradó

Korábbi programok