Álláskeresési sikersztori

Az utóbbi években országos szinten csökkent a munkanélküliség aránya. Dél-Békés gazdasági és társadalmi helyzetét tekintve is igen elmaradott térség, ez kihat a munkaerő-piacra is. Az utóbbi időben itt is javuló tendenciát mutat a foglalkoztatottság, de a teljes foglalkoztatottságtól még igen messzire áll és azt se felejtsük el, hogy igen sokan dolgoznak közfoglalkoztatotti státuszban.

A munkaerő-piac keresletének és kínálatának eltérései mellett az a tapasztalat, hogy az állást keresők gyakran nem megfelelő közegekben, és nem megfelelő módon keresik a munkát. Sajnos

sokan nincsenek tisztába az önéletrajz írás szabályaival, vagy azzal, hogy milyen információkat kell tartalmaznia egy motivációs levélnek, illetve hogyan kell megjelenni egy állásinterjún, ha arra kerül a sor. Ezek a hiányosságok nagyban rontják az elhelyezkedési esélyeket.

Ezekkel a témákkal foglalkozott a Jövőt gyermekeinkkel építjük elnevezésű projekt Önmenedzselés, life long learning csoportos tanácsadás, amely Békés megye 9 településén, 12 csoport számára valósult meg. A települések között Pusztaföldvár is szerepelt, ahol 3 alkalommal 120 perces tanácsadáson vehettek részt az álláskeresők, a pályakezdők és a közfoglalkoztatottak.

A tanácsadás nem volt hiábavaló, Steiner Tamás számára biztosan nem, aki közfoglalkoztatottként vett részt a tanácsadáson és azóta már Orosházán dolgozik a Munka Törvénykönyve szerinti munkaviszonyba.

~A tanácsadás segített szemléletmódot váltani és megtanított arra, hogy nem szabad feladni a kitűzött célt! A tanácsadás után tovább olvasgattam a kiadványokat is és meg lett az eredménye! Több hete betanított esztergályosként dolgozom Orosházán, a Linamar Hungary Zrt.-nél.

Reméljük Tamás példáját mások is követni fogják és hasonló álláskeresési sikereket hallhatunk még a közeljövőben!

allaskeresesi-sikersztori

Egészséghíradó

Egészséghiradó

Korábbi programok