Az összefogás erejével

Sport, kitartás, összetartozás, a családok egysége. A családoké volt a főszerep Orosházán a „Ne érte, vele fuss” elnevezésű rendezvényen, melynek keretében „Családi egészségnapot” valósítottunk meg. Cél volt, hogy az akadályozottsággal élők az ép társaikkal együtt mutatkozhassanak meg egy közös rendezvény keretében, ahol az egészségtudatos életmódra és a szűrések jelentőségére is felhívtuk a figyelmet.

Az elmúlt évben lezáruló, „A jövőt gyermekeinkkel építjük” pályázat keretében, a megye 14 településén, összesen 17 alkalommal rendeztünk „Családi egészségnapot”, melyek keretében összesen 3662 főhöz jutottunk el. A rendezvények alkalmával igyekeztünk a helyi adottságokat és a résztvevők várható összetételét minden alkalommal szem előtt tartani. A család, mint közösség, kiemelt jelentőséggel bír a mindennapi élet folyamán. Az első társadalmi közeg, amelybe a gyermek beleszületik és megindul a szocializáció felé vezető úton. Az ingyenes családi egészségnapok keretében az egészséges életmódra való motivációban próbáltunk segíteni. A résztvevők ingyenes egészségügyi szűréseken, tájékoztatókon, spot vetélkedőkön vehettek részt. A család valamennyi tagjának igyekeztünk a koruknak és érdeklődési körüknek megfelelő programokkal kedveskedni.

2016.09.08. napján Orosházán a „Vadvirág” Gyermekeinkért Alapítvánnyal együttműködve, a „Ne érte, vele fuss” elnevezésű rendezvény szervezésében és lebonyolításában vettünk részt. A rendezvényen értelmileg sérültek, látás- és hallássérültek, mozgáskorlátozottak és családtagjaik vettek részt, valamint iskolák, egyesületek és alapítványok is képviseltették magukat szép számban. A rendezvényre érkezők számára frissítőpontot állítottunk fel, ahol ásványvizet osztottunk számukra. Gondoltunk azonban a családok valamennyi tagjára, kicsikre és nagyokra egyaránt. A kisgyermekek számára ügyességi játékokat és sportolási lehetőségeket – trambulin, tollas, 3D-s puzzle –   biztosítottunk. A felnőttek és idősebbek ingyenes szűréseken vehettek részt, melynek keretében vérnyomásmérésre és vércukorszint mérésre volt lehetőségük. A szűrések során, többnyire az érdeklődők életkorának és egészségi állapotának megfelelő értékeket értünk, volt azonban 1-2 eset, amikor kimagasló értéket tapasztaltunk. Az érintetteknek javasoltuk, hogy keressék fel háziorvosukat további vizsgálatok elvégzése érdekében. A szűrések mellett felhívtuk a figyelmet ez egészséges táplálkozás és egészséges életmód fontosságára is, melyekkel kapcsolatban szóróanyagokat, tájékoztató kiadványokat, dvd-ket osztottunk. A rendezvény résztvevői érdeklődve és szívesen fogadták a játék és szűrési lehetőségeket egyaránt.

osszefogas-erejevel-09-08

Egészséghíradó

Egészséghiradó

Korábbi programok