Együtt a család – az egészség jegyében

2015. szeptember 18.

Szarvason szerveztünk családi egészségnapot, a Kossuth térre vártuk ezen az őszi délutánon a kicsiket és nagyokat egyaránt. A programok ugyanis a korosztályok széles skáláját célozták meg, a főszerep az egészséges életmódé volt.

Szeptember 9-én kora délután lelkes csapatok sorakoztak a szarvasi Kossuth téren: várták, hogy elinduljon a főzőverseny, és egészséges ételek elkészítésében mérhessék össze tudásukat, felkészültségüket. Miközben az ínycsiklandozó falatok készültek, a sportos játszóházunk is megtelt: a gyermeksereg sorversenyeken, sport-totó kitöltésében, vagy épp az „Egy perc és nyersz” játékban jeleskedhetett. Lelkes, aktív gyerekek mutatták meg, ki, miben a legjobb. A kisebbeknek apró ajándékokkal kedveskedtünk, a labdajátékok sorversenyét nyerő felsősöknek kupa, a kötélhúzás győzteseinek sporteszközök jelentették – a győzelem tudata mellett – a díjat.
Az egészségügyi szűrővizsgálat elsősorban az idősebb korosztály körében volt népszerű szarvasi rendezvényünkön. Szakorvos tartott tanácsadást, emellett vérnyomás-, vércukor-, koleszterint-szint megállapítása, testtömeg index számítás és a sport és egészség kapcsolatáról szóló előadás várta azokat, akik az egészségtudatosság mellett döntöttek.
Ingyenes családi egészségnapunk remek hangulatban telt, a főzőversenyt pedig a szarvasi mozgáskorlátozottak csapata nyerte.

 

 

Egészséghíradó

Egészséghiradó

Korábbi programok