Fontos az egyensúly

A tanácsadások alkalmával olyan kérdésekre keresték a választ a résztvevők, szakértő irányítása mellett, mint a „Család és/vagy karrier?”, „Választani kell?”, megtalálható-e az egyensúly a család és a munka között, sikeresek lehetünk-e mindkét területen?

Az elmúlt évben lezáruló, „A jövőt gyermekeinkkel építjük” pályázat keretében megvalósuló „ Család és karrier” programelem során, Békés megyében 15 munkahelyen járt a szakértő és vonta be a foglakozásokba főként a női munkavállalókat. Egy munkahelyre két alkalommal tért vissza, összességében 375 fő vett részt a foglalkozásokon. Szeghalmon, a Szeghalom Kistérség Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézmény dolgozói is aktív résztvevői voltak a programnak.

A dolgozók örültek a látogatásunknak, beszélgettünk arról, hogy milyen volt nekik a két alkalmas tanácsadás, hogyan érezték magukat, mit tanultak belőle. Elmondták, hogy nagyon várták a programot, bár nem tudták pontosan miről is lesz szó, de nem csalódtak. A tanácsadások alkalmával több játékos feladaton keresztül beszélték át a programelem legfontosabb kérdéseit. Az első feladatok egyike volt, hogy csoportnevet válasszanak maguknak. A „napsugarak” nevet választották, mert elmondásuk szerint mosolyt csalnak az ellátottak arcára, mint egy hosszú hideg tél után az első napsugarak. A második tanácsadás alkalmával találkozhattak egy olyan hölggyel, aki sikeres a szakmájában és a magánéletében, mint feleség, mint anya, és mint nagymama is megállja a helyét. Sokat tanultak tőle, a mindennapokban is gyakran emlegetik, és invitálták, ha arra jár, térjen be hozzájuk. Azt is pozitívumként értékelték, hogy a munkáltató hozzájárult ahhoz, hogy a tanácsadás munkaidőben valósulhasson meg.

A dolgozóknak a találkozóra olyan kiadványokat vittünk, melyeket a saját munkájuk során is felhasználhatnak, valamint a klienseiknek is átadhatnak. Vittünk nekik például álláskeresési és pénzkezelési ismeretekről szóló tájékoztatót is.

csalad-es-karrier-szeghalom-07-28

Egészséghíradó

Egészséghiradó

Korábbi programok