Hogyan legyünk sikeresek?

Az ember saját életének „menedzselése”, alakítása során gyakran épít élettapasztalataira, tudására. Mindemellett nem elhanyagolható saját magunk megismerése, és annak fölfedezése, hogy segíteni tudunk magunkon. Gyakran előfordul, hogy az utóbbi lehetőséggel nem hogy nem tudunk, hanem nem akarunk élni, még ha képesek lennénk is rá. Előfordul azonban, amikor az egyén segíteni szeretne önmagán, de nem tudja, hogyan kezdjen hozzá annak ellenére, hogy jó tanácsokkal el van látva, mert nem tudja, hogy ezeket a tanácsokat hogyan hajtsa végre. A megvalósításhoz reális önismeretre van szükség, amely megszerzése igen bonyolult feladat.

„A jövőt gyermekeinkkel építjük„ pályázat keretében, az elmúlt évben Önmenedzselés – life long learning csoportos tanácsadás valósult meg Békés megye 9 településén – Kétegyháza, Orosháza, Békéssámson, Szarvas, Pusztaföldvár, Csanádapáca, Csabacsűd, Nagyszénás, Tótkomlós -, összesen 12 csoport bevonásával. A 10-15 fős csoportok részére 3 alkalommal tartott előadást a szakértő. A résztvevők olyan, a mai világban nélkülözhetetlen ismereteket sajátíthattak el, mint a helyes önéletrajz és motivációs levél megírása, hogyan kell felkészülni egy állásinterjúra, valamint hogyan kell beilleszkedni egy új munkahelyre.

A pályázat ideje alatt Csanádapácán is három alkalommal tartott előadást Földesi Szandra munkaügyi és társadalombiztosítási szakértő. A tanácsadások alkalmával a résztvevők megismerkedhettek az önéletrajz és a motivációs levél írásával, az állásinterjún való viselkedés szabályaival, a munkahelyi beilleszkedéssel és az önmenedzseléssel. A javarészt közfoglalkoztatottakból álló csoport minden tagja szívesen vett részt a tanácsadáson, hiszen valamennyien szeretnének visszakerülni a munka világába. A tagok aktivitása változó volt ugyan, de összességében elmondható, hogy az átadott információk hasznosnak bizonyultak, amit az is igazol, hogy volt, aki már a tanfolyam ideje alatt munkát talált, elhelyezkedett.

A napokban felkerestük a Csanádapácai csoportot, akik szívesen fogadtak minket. A résztvevők elmondták, hogy hasznos volt számukra a tanácsadás és az ott kapott információk, valamint hasonló jellegű képzéseken a jövőben is szívesen vennének részt. Elmondták, hogy a tanácsadások alkalmával készült önéletrajzokat azóta is felhasználják egy-egy álláspályázat során. A csoport a mai napon nem volt teljes, aminek az volt az oka, hogy néhányan sikeresen elhelyezkedtek a munkaerőpiacon.

A találkozó alkalmával megjelent csoporttagoknak a pályázat során készített, a tanácsadáshoz kapcsolódó ismeretterjesztő kiadványokat, DVD – ket vittünk, melyekkel frissen tarthatók, feleleveníthetők az elsajátított ismereteik.

onmenedzseles-csanadapacan-08-11

Egészséghíradó

Egészséghiradó

Korábbi programok