Kiemelt figyelem a kismamáknak és kisgyermekes anyukáknak

A kismamáké és a kisgyermekes anyukáké volt a főszerep, a számukra szervezett tanácsadások során. A résztvevők a települési védőnőktől és meghívott előadóktól kaptak hasznos tanácsokat kötetlen, szinte családias légkörben. A szülők alapvető készségeinek kialakítását, ápolását és fejlesztését szolgáló program a megye öt településén valósult meg.

A „Szülői készségek fejlesztése tanácsadás” program, az elmúlt évben lezáruló, „A jövőt gyermekeinkkel építjük” pályázat keretében, a megye öt településén – Kétsoprony, Újkígyós, Orosháza, Doboz, Mezőberény -, valósult meg. A védőnők öt alkalommal tartottak előadást a kismamáknak és kisgyermekes anyukáknak. A tanácsadásokon a helyi védőnők mellett meghívott vendég előadók is részt vettek, akik a résztvevőket érdeklő, őket érintő témákban – homeopátia, csecsemőtáplálás, csecsemőmasszázs – tartottak előadást. A tanácsadások témái között szerepelt a terhesség, a csecsemőgondozás és a kisgyermekek korai játékos fejlesztése is. Ezen kívül a tanácsadás feladata volt az egészséges életmód, az egészséges kismama étrend kialakításában való segítségnyújtás is.

A pályázat során, Orosházán a helyi védőnő, Rábainé Dani Anikó tartott előadást a kismamáknak és kisgyermekes anyukáknak. A pályázat lezárását követően, Rábainé Dani Anikó heti rendszerességgel tart az érdeklődőknek kismama jógát és gerinc tornát is, melyen változó létszámban vesznek részt az érdeklődők. A mai találkozásunk alkalmával kismama jógán vehettek részt a várandós kismamák. A védőnő a foglalkozások során hasznos tanácsokkal is ellátja a kismamákat minden alkalommal. A résztvevők elmondták, hogy a foglalkozások egyrészt a szülésre való felkészülésben segíti őket, de egyben lelki támogatást is nyújt számukra.

A fenntartás alkalmával, a kismamákat érintő, az egészséges táplálkozást is bemutató kiadványokat, valamint egészséges ételek receptjeit és elkészítésük módját tartalmazó szóróanyagot is vittünk a résztvevőknek, amit szívesen fogadtak.

szuloi-keszsegek-fejlesztese-08-17

Egészséghíradó

Egészséghiradó

Korábbi programok