Légy magabiztos és felkészült

Az önmenedzselés ugyanúgy fontos a magánéletünkben, mint a munkánkban. Minden embernek vannak negatív és pozitív tulajdonságai, melyekkel jó, ha tisztában vagyunk. Az állásinterjúk alkalmával, gyakran találkozhatunk szituációs gyakorlatokkal, személyiségtesztekkel. A munkáltatók és interjúztatók, az önéletrajzunk, motivációs levelünk és a személyes beszélgetésen túl, ezekkel az eszközökkel képesek a legmegfelelőbb jelentkezőt kiválasztani egy adott munkakörre.

Önmenedzselés, csoportos tanácsadás valósult meg Békés megye 9 településén – Kétegyháza, Orosháza, Békéssámson, Szarvas, Pusztaföldvár, Csanádapáca, Csabacsűd, Nagyszénás, Tótkomlós -, összesen 12 csoport bevonásával, „A jövőt gyermekeinkkel építjük” pályázat keretében az elmúlt évben. A szakértő, csoportonként 3 előadást tartott a résztvevőknek. A tanácsadások során olyan helyzetekre, szituációk kezelésére vonatkozóan kaptak a résztvevők hasznos tanácsokat, melyekkel egy-egy állásinterjú alkalmával találkozhatnak, hiszen ekkor dől el az, hogy hogyan reagálunk a későbbiekben egy-egy váratlan helyzetre, szituációra és ezáltal megfelelőek vagyunk-e, az üres munkakör betöltésére.

Nagyszénáson is három alkalommal járt a szakértő a pályázat ideje alatt. A foglalkozások nagyon aktívan teltek, a résztvevők szívesen beszéltek saját tapasztalatikról, arról, hogy milyen helyzeteket kellett megoldaniuk egy-egy álláskeresés alkalmával. Elmondásuk szerint sok, számukra új és hasznos információval gazdagodtak, amelyeket hasznosítani tudnak a későbbiekben is.

A napokban újra felkerestük a Nagyszénási csapatot, hogy megosszuk velük a legfrissebb információkat, újdonságokat. Személyiségtesztet töltöttek ki a résztvevők arra vonatkozóan, hogy milyen személyiségtípusba – kolerikus, szangvinikus, melankolikus, flegmatikus – tartoznak. Mindenki kíváncsian várta a kiértékelés eredményét a tanácsadás végén.

A résztvevőknek a pályázat alatt készült kiadványokat és ismertető anyagokat is vittünk, melyek további hasznos, jól hasznosítható információkat tartalmaztak a számukra.

nagyszenas-onmenedzseles-09-08

Egészséghíradó

Egészséghiradó

Korábbi programok